Blog Wat te doen met je vakantiegeld?

Wat te doen met je vakantiegeld?

Geplaatst door Sophie van kortingscodes.com op 26 mei 2015 om 11:32

Aan het einde van de maand mei krijgt iedereen, die werkt, zijn vakantiegeld uitgekeerd. Maar de vraag is vaak; "wat is eigenlijk de beste en juiste keuze" hieronder vind je een aantal tips die de keuze voor jouw iets makkelijker maakt. Naast deze tips zijn er natuurlijk nog vele andere mogelijkheden wat jij kunt doen met jouw vakantiegeld.

Het is weer eind mei en dat betekend dat de meeste van jullie vakantiegeld gestort krijgen. Het is altijd fijn om zo'n extraatje te krijgen. Maar vaak weten we niet wat wij hier mee moeten doen. Beter gezegd wat de meest verstandige keuze is. Hieronder vind je een aantal bruikbare tips die jou misschien van gedachten kunnen veranderen zodat jij de juiste keuze gaat maken.

Sparen:

Sparen is natuurlijk een van de beste keuzes, helemaal wanneer je binnenkort lekker op vakantie gaat, of wanneer je een vakantie gaat boeken. Hiervoor is vakantiegeld ook eigenlijk bedoeld, maar iedereen is vrij in die keuze. Houd er wel rekening mee dat je dit uitsluitend jouw geld vastzet wanneer je jouw vakantiegeld niet nodig bent op korte termijn verschillende financiële instellingen zoals banken hebben acties bedacht. Ze willen graag dat jij jouw vakantiegeld bij hen onderbrengt. Als beloning krijg je dan een leuke mok of cadeaubon. Laat dit niet de hoofdreden zijn waardoor jij je geld vastzet. De rente vergoeding op langer termijn is veel belangrijker, helaas zijn de rentes op dit moment historisch laag, de vraag blijft dus of dit een goede keuze is als jij het doet voor de rente.

Aflossen van Hypotheek:

Het is een mogelijkheid om een extra aflossing te doen op jouw hypotheek. Hierdoor dalen de maandlasten omdat je voortaan iets minder rente betaald. Wanneer jouw hypotheekschuld hoger is dan de verwachte opbrengt van de woning spreken we over het algemeen “dat jouw huis onder water staat”. In deze situatie is het lastig om jouw huis te koop te zetten. Wanneer je voldoende aflost, is de mogelijkheid dat je deze situatie uitsluit. Nu de spaarrente ontzettend laag is, is het aantrekkelijk omdat de hypotheekrente relatief hoog is.

De nadelen zijn ook zeker aanwezig. Het is wel van belang dat je voldoende buffers hebt opgebouwd, zodat je geen geld hoeft te lenen wanneer je plotseling je baan verliest of wanneer er incidentele kosten zijn, omdat jouw vakantiegeld na het aflossen van de hypotheek niet meer vrij te besteden is.

(Online) shoppen:

Dit is veruit de leukste van de tips. Er is niets fijner dat je eindelijk dat favoriete product of artikel kunt kopen zonder er maandenlang voor hoeven te sparen. Je kunt lekker de stad in gaan om eens lekker te shoppen. Maar waar je maximaal van jouw vakantiegeld kunt geniet is het online shoppen. Vaak zijn de prijzen gunstiger en van nadelen zoals; het parkeren van de auto, lange rijen voor de kassa, uitverkochte artikelen en uren slenteren heb je geen last van. Tegenwoordig zijn er modehuizen die alle grote merken verkopen en dan zowel kleding, schoenen en accessoires. Een goed voorbeeld hiervan is Men at Work. Dit online kledinghuis heeft verschillende grote merken in haar assortiment. Maar wacht.. wil jij het maximale uit jouw vakantiegeld halen raad ik je aan om kortingscodes te gebruiken bij jouw online bestelling. Er zijn regelmatig aantrekkelijke Men at Work kortingscodes beschikbaar. Hierdoor bespaar je al gauw enkele euro's op je online aankopen. Niet alleen van Men at Work zijn er kortingscodes beschikbaar maar van honderden andere webshops zijn ook de acties, aanbiedingen en kortingscodes verzameld. Een bedrijf die zich ook heeft gericht op het vakantiegeld is MediaMarkt, tijdens de “Vakantiegekte” zijn er ontzettend veel aanbiedingen. Met het EK voor de deur deze zomer is een nieuwe televisie misschien ook geen gek idee.