Wanneer je wil afvallen, spieren wil kweken of je conditie wil verbeteren lijkt het vandaag de dag niet meer zo’n grote drempel als voorheen was. Het is een nieuwe trend: gezond worden en blijven.

Wanneer je je Instagram account opent zie je minstens een keer per dag iemand in je newsfeed die vol trots presenteert dat hij of zij 80 kg kan drukken. Naast de fitnessprestaties van je vrienden, plaatsen je vrienden nu ook foto’s van hun eten. Waar dat eerder ging over foto’s waar je vrienden uiteten waren; zijn het nu foto’s van smoothies, sapjes en koolhydraat vrije gerechten.

De sportscholen lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten en wasbordjes zijn de maatstaf.
Zelfs de supermarkten passen zich aan op deze nieuwe hype. Er worden kant en klare quinoa salades verkocht (voor de consument die geen tijd heeft maar wel gezond wil zijn). Er is een uitgebreide keuze uit smoothies en sapjes en de superfoods lijken niet aan te slepen. Het wordt je zelfs zo makkelijk gemaakt dat je superfoods kan kopen in een handige verpakking die bedoelt is voor een bakje met Griekse Yoghurt. Of de Griekse Yoghurt met 0% vet. Zelf weten.

Naast de supermarkten die bijdragen aan deze trend wordt er ook heel wat geschreven over het gezond zijn. De Voedselzandloper van schrijver Kris Verburgh wordt als bijbel beschouwd in de wereld van gezonde mensen. Hierin wordt op wetenschappelijke wijze weergeven wat het effect van eten is op het lichaam van de mens. Ook ontpoppen verschillende mensen zich als foodbloggers en verspreiden daar het geloof van het gezond eten.

Ook de online markt springt in op deze hype. Dagelijks komen er nieuwe webshops bij die superfoods als basis producten verkopen. Neem bijvoorbeeld de webshop Viata, een online apotheek die naast het standaard assortiment ook een superfoods afdeling heeft. Bekijk hier de laaste aanbiedingen of pak een Viata kortingscode. Je bespaart al gauw een aantal euro’s op je online bestelling. Gezond met korting, dat wil toch iedereen?!

Tot slot is deze trend ook terug te vinden in de horecagelegenheden. Cafeetjes die smoothies serveren, biologische tentjes die biologische superfoods overal doorheen gooien en bakkers die meer spelt broodjes verkopen dan ooit tevoren. (spelt is voedzamer dan tarwe, wat in gewoon brood zit)

Kortom, wil je gezonder worden en werken aan jezelf: Geen excuses, want de mogelijkheden liggen er voor het oprapen, maak hier gebruik van!