Je kan het ontkennen maar bijna iedereen die in zijn of haar eerste studenten jaar op kamers gaat ontdekt de onbeperktheid aan vrijheid. Alles krijgt een officiële eerste keer: je was doen, een maaltijd bereiden, financiële vrijheid en het allermooiste: de mogelijkheid om te gaan en staan waar en wanneer je wilt.

Je kan het ontkennen maar bijna iedereen die in zijn of haar eerste studenten jaar op kamers gaat ontdekt de onbeperktheid aan vrijheid. Alles krijgt een officiële eerste keer: je was doen, een maaltijd bereiden, financiële vrijheid en het allermooiste: de mogelijkheid om te gaan en staan waar en wanneer je wilt. Met DUO als hoofd financierder van je activiteiten ontdek je het studentenleven.
Elke avond is de stad een verleidelijke plek om je geld uit te geven.
Echter komt het elke keer zo ver dat je aan het einde van de maand geen geld meer hebt om jezelf in je basisbehoefte te voorzien. Dit neemt vormen aan waarin je bij het constateren van je lege shampoo fles overgaat tot de fles van je huisgenoot, jullie delen immers met z’n allen het huis dus een beetje shampoo ‘’lenen’’ kan prima. Niemand die het merkt. Het gaat zelfs zo ver dat je je aan het begin van de maand voorbereid op het einde van de maand, je koop gezinspakken pasta met rode saus. Dan maar even een paar dagen hetzelfde eten, wat maakt het uit.

Elke keer die pasta bolognaise aan het einde van de maand gaat na ongeveer een halfjaar toch vervelen. Dit is het moment dat jij uitgave onder de loep neemt en constateert dat je toch iets te vaak naar de stad gaat voor vertier. Je kijkt nog eens stiekem of je niet eens ergens in de aanschaf van je studieboeken kan schrappen en besluit later dat je het anders moet aanpakken.

Het uitgaan blijft. Dat is immers wat zo mooi is aan het studentenleven. Je gaat opzoek naar andere mogelijkheden. Je bezoekt iets vaker de Aldi in plaats van de Albert Heijn en gaat opzoek naar studentenkortingen bij eettenten, pizzeria’s en boekenhandels. Je komt op de site van kortingscodes.com. Een platform met een tal aan kortingscodes waarmee je je financiële uitgaven in de hand kan houden en toch van het studentenleven kan genieten. Neem bijvoorbeeld de kortingscodes van Smartstudentdeals. Wanneer er weer een apparaat het loodje heeft gelegd is dit misschien een erg handige oplossing aangezien het studentenleven niet voor eeuwig duurt, al zouden sommigen dat wel willen. Klik hier om de beste studenten deals te zien. Had je dit nou maar een halfjaar eerder ontdekt. Dan waren we nu niet een lening en schuld verder bij DUO. Oeps..

Maryam