Dat boeken je kunnen vervoeren naar een geheel andere wereld is een understatement. Echter zijn er verschillende soort boeken die je tegenkomt in je leven. De boeken van bovenstaande categorie. Maar ook boeken die je vroeger per se voor je boekbespreking hebt moeten lezen (waar je stiekem alleen de recensie van hebt gelezen). Je hebt ook studieboeken …

Dat boeken je kunnen vervoeren naar een geheel andere wereld is een understatement. Echter zijn er verschillende soort boeken die je tegenkomt in je leven. De boeken van bovenstaande categorie. Maar ook boeken die je vroeger per se voor je boekbespreking hebt moeten lezen (waar je stiekem alleen de recensie van hebt gelezen). Je hebt ook studieboeken waar je talloze samenvattingen van hebt gemaakt en die je inderdaad naar een andere wereld hebben vervoerd, maar dan de wereld van tentamen stress. Je hebt boeken die je in je puberteit hebt gelezen en waarin je vooral zocht naar tips om deze periode te overleven en van onzekerheden af te komen. En natuurlijk had je ook boeken met utopische liefdesverhalen.

Je hebt ook boeken van een speciaal aard. Verhalen die je bijblijven, die je zekere levenslessen hebben meegegeven. Verhalen die je kijk op de wereld hebben veranderd of je hebben verrijkt in kennis. Dat zijn boeken die je wil verzamelen en koesteren. Hoe ouder je wordt hoe meer uitgebreid je boekenkast zal zijn. Je boekenkast kan een weergave zijn van de persoon die je bent geweest en nu bent;“Ik Jan Cremer” uit je losbollige tijd en “De eetclub”van dat moment dat je nog snel een boek moest kopen op Schiphol omdat je anders niets te lezen had en toch wel iets luchtigs wilde lezen. Het lezen van een boek heeft zijn charme en ik vergeet soms iets te vaak hoe leuk dit kan zijn.

Ik ben een erg fan van het lezen van boeken en mijn boekenkast puilt bijna uit. Zoveel boeken. Het is gewoon heerlijk. Vaak bestel ik er een aantal in 1 keer, dan heb ik eerst weer wat leesvoer. Het werkt als een soort verslaving voor mij. Ik weet het ook niet waarom. Boeken bestel ik op de website van ECI.nl. Met een enorm assortiment voor de boekenwurm is dit voor mij echt een walhalla. Toch surf ik vaak nog wel even langs een website met kortingscodes om te zien of ik ook nog een beetje korting kan krijgen. Kijk hier eens of er nog kortingscodes of aanbiedingen zijn zodat je een aantal euro’s kunt besparen.

Even ontsnappen aan de werkelijkheid en niet denken aan jezelf. Zoals een bekende filosoof ooit sprak “Lezen is denken met andermans hoofd” Pak een boek en ga lezen!