Het aardige van plezierige dingen is de herinnering. Een herinnering is iets onaantastbaar, waar je op kan terug grijpen en het gevoel dat je had kunt herleven. Mensen doen er alles aan om herinneringen te koesteren. Mensen doen dit door hun herinneringen na te vertellen, op papier te zetten of in beeld te brengen.

Het aardige van plezierige dingen is de herinnering. Een herinnering is iets onaantastbaar, waar je op kan terug grijpen en het gevoel dat je had kunt herleven. Mensen doen er alles aan om herinneringen te koesteren. Mensen doen dit door hun herinneringen na te vertellen, op papier te zetten of in beeld te brengen. Het in beeld brengen van herinneringen geeft een extra touch aan de beleving. Zo was ik laatst op een bruiloft, de bruid en bruidegom vermaakten zich met het cliché cake-in-gezicht gooi moment, dit werd vastgelegd met een van de wegwerp camera’s die op te tafels lag. De wegwerpcamera’s lagen verdeeld op de tafels, gezellig tussen de borrel hapjes, chique fruitsticks en champagne glazen.

Met elk klikje en nagevolgd zoemetje op de knop van de camera werd er weer een shot gemaakt van het feestgedruis. Foto’s die decennia later als materiaal gebruikt worden waarin men elkaar belachelijk maakt over dat ene gekke kapsel ‘’wat dacht ik toen!’’ of die welbekende trui die ome Geert aan had op élke partij. Het mooie van het maken van foto’s is dat je iets vastlegt waar je nog een keer aan herinnerd wil worden.

Wat zonde is aan dit geval is het feit dat op elke telefoon nu over een camera functie beschikt. Dit maakt dat je de mogelijkheid hebt om elk moment een moment vast te leggen. Wanneer je deze foto’s op slaat in je telefoon komt er het moment dat je telefoon aangeeft dat je nu toch wel teveel foto’s hebt gemaakt en dat het tijd wordt om er een aantal te verwijderen. Na een strenge selectie houd je er een aantal over. Hierna beslis je om ze op je laptop te zetten of een externe schijf, echter blijven dit dus digitale kiekjes.

Het mooiste en meest authentiek is om je foto’s af te laten drukken en ze te bundelen in een foto album. Hierdoor wordt het meer tastbaar. Er zijn verschillende webshop waar je dit kunt laten doen. Neem bijvoorbeeld Albelli. Binnen een aantal klikken heb je een prachtig fotoboek in elkaar gezet. Met een van de kortingscodes die online te verkrijgen zijn bespaar je ook nog eens vele euro’s. Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de Albelli kortingscodes? Klik hier voor het meest actuele code overzicht van dit moment. Hier kan geen gedigitaliseerde foto tegen op met risico dat je laptop crasht of je harde schijf zoek raakt. Leuk om die foto’s van vroeger er nog een bij te pakken en herinneringen op te halen met de mensen die er niet bij zijn geweest.